A Raltech Kft. bemutatása

Jelenlegi telephelyA Raltech Kft 1999.-ben alakult, teljes egészében hazai tulajdonban lévő vállalkozás. A cég székhelye Komárom-Esztergom megyében, Tatabányán található. A cég fő tevékenysége a fémmegmunkálás, fém berendezések gyártása és forgalmazása. A Társaság a kezdetekben egy kis lakatos műhelyként indult, ahol bevásárlókocsik kültéri tárolására alkalmas kocsi tárolókat gyártottak 2-3 fő munkavállaló közreműködésével. A folyamatos fejlődés és tudatos fejlesztés hatására a Cég napjainkban 38 fő munkavállalónak biztosít folyamatos munkalehetőséget.

Műszaki háttér

A Raltech Kft rendelkezik egy lakatos-hegesztő üzemegységgel, egy komplett lemezmegmunkáló csarnokkal és egy elektrosztatikus porfestő-szinterező üzemegységgel egyaránt. Minden üzemrész a kor műszaki színvonalának megfelelő modern gépekkel van felszerelve. Az így rendelkezésre álló teljes vertikum jelentős versenyelőnyt jelent a piacon, hiszen a porfestő üzemrész segítségével magas hozzáadott értékkel rendelkező versenyképes termékekkel tud a Cég megjelenni.

Termékeink, szolgáltatásaink

A Raltech Kft termékpalettáján immár több mint kétszáz fajta saját előállítású egyedi termék található. A cég üzletpolitikáját a kiváló minőségű, saját tervezésű és gyártású, egyedi fémberendezések előállítására, valamint az ügyfelek minél magasabb fokú megelégedettségére való törekvés jellemzi. A cégcsoport jól felépített piaci kapcsolatrendszerrel rendelkezik, az üzleti partnerek között az egyéni vállalkozóktól a multinacionális kereskedelmi láncolatokig sok mindenki megtalálható. A kiterjedt belföldi piaci jelenlét mellett jelentős a Cég export tevékenysége is. A Társaság export bevétele napjainkban eléri a teljes árbevétel 30 %-át. A jelentősebb export piaci országok között említhetjük Romániát, Bulgáriát, Szlovákiát, Horvátországot, Szerbiát. Jelenleg előrehaladott tárgyalások zajlanak Dubaiba történő szállításokról is.

Külön kiemelnénk a lakosság részére nyújtott porfestési szolgáltatásunkat, mellyel nagyon magas minőségű és hosszú élettartamú fémberendezéseket állíthatunk elő.

Fejlesztések

Leendő telephelyünkA további fejlődésnek határt szab a jelenlegi lakóövezeti részen elhelyezkedő telephely további beépíthetőségének hiánya. Ingatlanfejlesztés hiányában a most fennálló termelési volumen már nem fokozható tovább. A nyersanyagok és az elkészült termékek biztonságos tárolása és mozgatása már jelenleg is csak jelentős szervezési munkával oldható meg. A fentiek miatt döntött a Társaság vezetése és a tulajdonosi kör egy ÚMFT pályázathoz kötődő telephely fejlesztési beruházás lebonyolításáról. A Tatabányán a Hosszú soron több mint 600 M Ft beruházási értékkel megvalósuló telephely fejlesztéshez 300 374 555.-Ft támogatást nyert el a Vállalkozás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől. A barnamezős beruházás elkészülte után egy 3100 m2-es modern csarnokterülettel, és egy minden igényt kielégítő irodai és szolgáltató egységgel rendelkező telephely jön létre, amely biztosítani fogja az újabb nagyobb volumenű megrendelések zökkenőmentes kiszolgálását. Az új telephelyen - ahol a termelés várhatóan a 2011. év elejétől indul meg - szívesen fogadunk a tevékenységi körhöz illeszkedő aktivitású betelepülő vállalkozásokat is.